A kedvezményezett neve: Napkorért Szinkron, Sport és Életmód Egyesület

A projekt címe: Biztos alap megteremtése a napkori lakosság fejlesztéséért

A szerződött támogatás összege: 2 000 000 Ft

A támogatás mértéke: (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Célunk megteremteni azt a modern hátteret és eszközparkot, amellyel színvonalas eseményeket, a térségben kiemelkedő fejlesztő foglalkozásokat tudunk biztosítani.

A lakosság számára a modern világ lehetőségeit elérhetővé tenni, olyan sport- és mozgásos fejlesztő programokat biztosítani, amely a térségben is egyedülállónak számít.

A beszerezni kívánt eszközökkel felhívjuk a figyelmüket az önfejlesztésre, egészséges életmódra.

A projekt tervezett tényleges befejezése: 2021.12.31

Projekt azonosító száma: FCA-KP-1-2021/3-000203

Blazepod profi szett (12db + kiegészítők)

A Blazepod olyan fény és érintés alapú multifunkciós edző eszköz, amellyel gyerekek és felnőttek számára is modern, élvezetes fejlesztő foglalkozásokat tudunk tartani. Az eszköz sokoldalú használhatósága révén fejleszthető a reflex, döntéshozatali képesség, reakció idő, téri tájékozódás, állóképesség. Számtalan sporttevékenységhez, valamint rehabilitációs célokhoz tudjuk hatékonyan illeszteni.

 

 

MediBall háló (2db)

A MediBall egy új és innovatív sport-, játék és képességfejlesztő eszköz.

Napkoron stabil bázissal gyakorolják a MediBall-t szabadidősportként és versenysportként is. A hálók beszerzésével magasabb színvonalon tudjuk folytatni foglalkozásainkat. A versenyekre való felkészülést könnyíti. A rendezvényeinken az érdekelődők számára is korlátlanul kipróbálható.

 

Hoverboard (4db)

Elektromos, giroszkópos elven működő, önegyensúlyozó, kültéri "gördeszka".

Az izgalmas és szórakoztató közlekedési eszköz kiválóan alkalmas az egyensúlyérzék, koordináció fejlesztésére gyerekek és felnőttek számára is. Sport- és életmód rendezvényeinken, edzéseinken használhatja a lakosság. Kültéri akadálypályák kiegészítéseként is tervezzük a használatát.

 

Segway (2db)

A Segway önegyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású eszköz az ember helyváltoztatásának elősegítésére. A beszerezni kívánt eszköz kültéri, kapaszkodó karral ellátott. Kiválóan tudjuk alkalmazni szabadtári sport- és életmód programjainkon. Egyensúlyfejlesztre alkalmas. Akadálypályás fejlesztő feladatokhoz ideális. Izgalmas újdonságot jelent a lakosok számára.

 

Állványos, rugós boxzsák (1db)

 

Harcművészeti sportágunk kiegészítője, amelyet kezdő/haladó, gyerek/felnőtt gyakorlók is könnyedén tudnak használni. Kung-fu versenyre készülő tanítványok számára a felkészülést megkönnyíti, siekres szereplést elősegíti. Kíválóan kombinálható a Blazepod eszközzel, így kiemelkeedő fejelsztési lehetőséget biztosít. Stabil kialaítása révén strapabíró, biztonságos, hosszú távon tartós eszköz.

Felfújható boxzsák (1db)

Harcművészeti és fejlesztő foglalkozásainkat egészíti ki. Könnyen használható a kezdő gyakorlók számára. Célunk nyitni a legkisebb korosztályok felé is (4-7 évesek). Testalkatukhoz ideális, sérülésmentes gyakorlást tesz lehetővé. Könnyen mozgatható, így szabadtéri rendezvényeinkre is kiállítható. Haladóbb gyakorlók számára a gyorsaság edzésére alkalmas, így segítve a versenyzést.

Movesense (HRV Biofeedback rendszer - 5 db)

A rendszer használatával a stresszszint megismerhető, a stresszoldó mozgásformák és módszertanunk elsajátítása utáni visszaméréssel tudjuk a lakosság számára bizonyítani a rendszeres sportolással járó pozitív változásokat.

A Movesense rendszer 1db 9 tengelyes mozgásérzékelőt és szívritmus mérőt (EKG), valamint 4 felcsatolási eszközt tartalmaz (pl.: mellkasöv, csuklópánt)

 

 

Mobil EEG (2db)

Az eszközökkel használható idegi visszajelzésű edzőprogramok segítenek felépíteni a koncentráló és relaxáló képességet. Használata egyszerű. Az érzékelők az agy elektromos aktivitását mérik, és továbbítják az adatokat Bluetooth kapcsolaton keresztül a tabletre vagy telefonra. Az eszköz segít megmutatni a koncentráció és ellazultsági szintet tanulás, sportevékenység közben.

Koordinációs félgömb (3d)

Többfunkciós sportszer. Alkalmas nyújtó-lazító gyakorlatokra, egyensúlyfejlesztésre. Gumikötéllel kiegészítve az alsó- és felső testizomzatot is lehet vele edzeni. A gyakorlás nehézségi foka változtatható. Stabil, műanyag talpának köszönhetően biztonságos a használata. Gyerekek és felnőttek számára alkalmas. Egyéni, csoportos és akadálypályás fejlesztésre használjuk.